Na Savi u Mišaru carstvo izviđača

8. maj 11:37

Ništa lepše nije nego vreme provoditi u prirodi, a osnovni cilj izviđačke organizacije jeste vaspitanje i obrazovanje dece i omladine upravo kroz igru i boravak u prirodi. Na obali Save u Mišaru, Odred izviđača „Savski čivijaši“, sa članovima drugih odreda i prijateljima, uređuje svoj Trening centar, svoje carstvo.

Sa mladim izviđačima, članovima odreda „Savski čivijaši“ i „Cer“ iz Majura“ družili smo se u okviru akcije „Posadi svoj hlad“, u organizaciji Udruženja mladih ekologa, kada su prostor uz obalu Save, oplemenili i ulepšali sa trideset sadnica belog jasena.

Izviđači su nastali 1907. godine u Velikoj Britaniji, od strane Roberta Badena Pauela, a u Srbiji je ovu organizaciju osnovao dr Miloš Đ. Popović, 1911.godine – pre tačno 110 godina... Dugotrajni, u svojoj izviđačkoj misiji i šabački - „Savski čivijaši“.

Trening centar je već carstvo izviđača, carstvo dece, stoga i Reljin poziv – jednog od onih koji oslikavaju „krilaticu“: „Jednom izviđač – ceo život izviđač“ - da dođu, da budu članovi „Savskih čivijaša“...
Podelite