Gradonačelnik posetio fabriku "Kendi raš"

23. jun 15:45

Fabrika konditorskih proizvoda „Kendi raš“ uspešno posluje u Šapcu sa svojim proizvodima koji su već prepoznatljivi na tržištu. Glavni proizvodi su im kremovi, blok čokolade i čokoladne bananice. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, posetio je ovu fabriku koja se nalazi u Severozapadnoj industrijskoj zoni u Šapcu.


U pogonu fabrike Kendi raš u Šapcu trenutno je zaposleno 140 radnika, a sa kupovinom fabrike čokolade „Simka“, svoje proizvodne kapacitete će proširiti i zaposliti još 120 radnika, jer će se deo proizvodnje preseliti iz Vranja u Šabac. Takav jedan poduhvat od velikog je značaja za ovaj grad i njene građane.

Što se tiče samih uslova poslovanja u Šapcu, suvlasnik Fabrike Rade Joksimović ističe da ne bi ni ulagali da nisu zadovoljni uslovima. Šabac je idealna pozicija, blizu je Beograda kao distributivnog centra za celu Srbiju, pored toga ima i izuzetnu radnu snagu.

Fabrika posluje u Šapcu desetak godina, dok je sedište firme u Beogradu. Domaći konditori kao što su bananice, kremovi iz Kendi raša već su ostvarili zapažene rezultate na tržištu, a deo proizvoda iz ove kompanije namenjen je i izvozu.
Podelite