Radni sastanak u Opštoj bolnici: Dogovorom do efikasnijeg rada

24. jun 13:31

Trenutna epidemiološka situacija, kao i plan zbrinjavanja pacijenata, kako kovid-pozitivnih tako i nekovid pacijenata, razmatrana je na redovnom radnom sastanku predstavnika Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazarević“ i domova zdravlja Šabac, Koceljeva, Vladimirci, i Bogatić. Akcenat je stavljen na što efikasniju raspodelu rada, zaduženja i efikasnost rada Opšte bolnice i domova zdravlja.
„Fleksibilnost i prilagođavanje svakoj novonastaloj situaciji je imperativ, naročito kada je reč o preraspodelama ljudskih resursa i opreme. Na sastanku je dogovoreno da se još više intenzivira i unapredi saradnja i komunikacija između ovih ustanova, u cilju bolje organizacije i planiranja rada i funkionisanja zdravstvenih ustanova kao jedinstvenog tima.
Fokus je na nekovid pacijentima, odnosno na hroničnim i onkološkim pacijentima, kao i pacijentima sa liste čekanja, na dijagnostici… Takođe, dodatno će se intezivirati operacije na čekanju. Zakazivanje pregleda funkcioniše preko integrisanog zdravstvenog informacionog sistema“- istakao je direktor Opšte bolnice Šabac, dr Slobodan Popović.
Trenutna epidemiološka situacija je stabilna, ali je i dalje deo kapaciteta usmeren na kovid-pacijente. Rade Kovid-ambulante, a u Opštoj bolnici Šabac prijemno-trijažna ambulanta na infektivnom odeljenju, dok je deo stacionara rezervisan za kovid pacijente u takozvanoj “Crvenoj zoni“ bolnice.
Ponovo apelujemo na građane da se poštuju mere, da budu disciplinovani i da se u što većem broju vakcinišu. To je način da, eventualni, četvrti talas bude kontrolisanog intenziteta" - zajednička je poruka učesnika radnog sastanka.
Podelite