Sterijino pozorje

22. jun 16:31

Sterijino pozorje se već 66-ti put održava u Novom Sadu. Bogat program predviđa da će i ove godine festival biti najznačajniji pozorišni događaj u regionu i jedan od najvećih u Evropi. Našoj ekipi da prisustvuje ovom festivalu omogućila je kompanija Uniplast Serbia.

Uprkos pandemiji, srpsko pozorište je opstalo i uspelo da odoli svim faktorima koji su ga ometali. Velika želja da pozorišta ponovo ožive, videla se na otvaranju 66-og Sterijinog pozorja. Ispunjeno gledilište jeste ono što teatarskoj umetnosti i dolikuje.

Svojom besedom, glumac i trostruki dobitnik Sterijine nagrade, Svetozar Cvetković, otvorio je ovogodišnji festival. Prva predstava koju je publika mogla da isprati bile je „Gospođa Ministarka“ u izvođenju Hrvatskog narodnog kazališta iz Rijeke.


Posetioci Srpskog narodnog pozorišta imaće priliku da do 26. juna pogledaju deset predstava u Takmičarskoj selekciji, među kojima je i Šabačko pozorište sa predstavom “Radio Šabac”, tri u Međunarodnoj selekciji „Krugovi“ i dva ostvarenja u okviru prgrama „Druga scena“.
Podelite