Šabac učesnik Seoskih igara Sportskog saveza Srbije

24. jun 16:45

Šest mesnih zajednica sa teritorije grada Šapca u nedelju će se takmičiti u okviru Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Posle godinu dana pauze, nastavlja se tradicija Seoskih olimpijskih igara, ali će manifestacija imati značajno izmenjen format. Otvaranje Seoskih igara je u nedelju na Letnjikovcu, na terenima Osnovne škole Stojan Novaković, u devet časova i 30 minuta.

Sportski savez grada Šapca, u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, po prvi put organizuje Seoske igre. Značajno izmenjen format, novina i za organizatore i za učesnike, pa se za sledeće godine očekuje više takmičarskih ekipa. Sve spremno za nedeljna takmičenja.
Manifestacija će zasigurno izgledati drugačije u odnosu na ranije, ali svi su sigurni da dobre borbe neće izostati, i da će sportsko nadmetanje biti u prvom planu. Uz tri sportske discipline - mali fudbal, odbojku i šah, ostalo su tradicionalna nadmetanja: Obaranje ruke, nadvlačenje klipka i konopca, poligon, skok iz mesta, bacanje kamena s ramena.
Danas je u Sokolskom domu obavljeno i žrebanje.
Sveukupni pobednik u nedelju, plasiraće se za regionalni nivo, a treći nivo je republičko finale. Svečanost otvaranja u devet i 30, takmičarski deo u deset disciplina, proglašenje najboljih očekuje se oko 16 časova. Publika uvek dobro došla.
Podelite