28. IZLOŽBA CRTEŽA

22. jun 13:22

Tradicionalna 28. izložba crteža otvorena sinoć u galeriji Kulturnog centra, spojila je autore svih generacija, različitih pristupa i tehnika rada. Ove godine, prijavio se veliki broj mladih autora, ali i onih koji godinama doprinose nivou izložbe.

Na ovogodišnji konkurs prispelo je 98 radova od 82 autora, dok je u postavci zastupljen 41 crtež od 39 autora. Radovi su raznolikog formata, izvedeni su mnogim sredstvima na podlogama u rasponu od papira do pergamenta.

Tročlani žiri u sastavu Ljiljana Šunjevarić, profesorka na Akedmiji likovnih umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, Bojan Novaković, docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Ljubica Jelisavac, istoričarka umetnosti iz Beograda, odlučio je da nagradu dele akademski umetnici Nebojša Milošević i Aleksandar Mladenović Leka.

Pohvalu je dobio i šabački umetnik Dragiša Marinković, a u užem izboru za nagradu je bio i rad Silvije Kovjenić. Posebno osveženje na izložbi predstavljaju radovi kolažnih konstitucija Petra Gajića I Aleksandra Spasića, kao i crtež Ivane Dragutinović Sokolovski. Izložba crteža u Galeriji Kulturnog centra u Šapcu otvorena je do 30. juna.
Podelite