Otkriveno 14.445 različitih saobraćajnih prekršaja

7. maj 14:55

Policija tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od 30. aprila do 4. maja, otkrila 14.445 različitih saobraćajnih prekršaja, dva i po puta više nego što se otkrije u redovnim danima, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin,, koji je sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem u sklopu kampanje usmerene na bezbednost saobraćaja obišao patrolu saobraćajne policije na Novom Beogradu, precizirao je da su 1.082 vozača isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Tokom godine prosek je oko 50.000 otkrivenih alkoholisanih vozača, pa sami izračunajte šta bi se desilo ako se ovakav trend bude nastavio, rekao je on, precizirajući da je u saobraćaju tokom praznika stradalo devet ljudi.

Vulin je poručio da će saobraćajna policija raditi svoj posao, otkrivati prekršaje i kažnjavati, ali da "nema te policije koja može da sačuva život, ukoliko mi sami ne vodimo računa o njemu".

Kada sednete u vozilo, dobro razmislite da li vaše dete, kao što smo imali slučaj sa jednim vozačem, zaslužuje da budete mrtvi pijani i da ga vozite u vidno alkoholisanom stanju. Razmislite da li imate kome da se vratite. Tu policija ne može da vam pomogne, to možete samo vi, upozorio je ministar Vulin.
Podelite