POKS : "Apsolutizam ili volja građana?!"

27. decembar 2021. 17:01

Saopštenjem za javnost nslovljenim sa "APSOLUTIZAM ILI VOLJA GRAĐANA?", a povodom izbora za savete u pet mesnih zajednica, danas se oglasio i gradski odbor Pokreta obnove kraljevine Srbije.
Na izborima za članove Mesnih Zajednica održanih u nedelju 26. Decembra 2021. God.u nekoliko MZ, građani su imali mogućnost da biraju samo kandidate za odbornike sa liste SNS. Druge stranke, udruženja i pokreti nisu učestvovali, pa se nameće pitanje šta se to dešava sa demokratijom u 21. veku u Šapcu?! Da li smo postali Severna Koreja i zašto se vraćamo u Komunizam, ili iz njega zaista nikad nismo ni izašli?! Višestranački sistem je uveden početkom 90-ih, ali na žalost samo da ubije želju poštenim i umnim građanima da se bave politikom. Od početka parlamentarnog sisrema forsirana je “krilatica”- SVI SU ISTI! Široke narodne mase su prihvatile tu izreku uz pomoć presvučenih komunista, koji kroje tv program i krče put Srbije po nekad čak i bagerom. To je dovelo do slabe izlaznosti građana na ovim izborima i ako su u realizaciju uključeni svi članovi vladajuće stranke. Reklo bi se da građani nisu zainteresovani za bilo kakve izbore ili su počeli da se oslobađaju straha?! Strah je glavno oružje kojim se vlada u jednopartijskom sistemu, zato građani moraju slobodnog srca da odlučuju o svom životu, kao i o životu svoje dece.
Potrebno je resetovati kompletnu državu i promena celokupnog sistema - kaže se u saopštenju Gradskog odbora POKS-a Šabac
Podelite