ZJZ: Otvoreno pismo

1. septembar 19:19

Poštovani roditelji, dragi đaci, uvaženi prosvetni radnici,

Danas nam zvanično svima počinje nova školska godina, koja već jeste po mnogo čemu specifična. Od marta meseca prošle godine naša država se susrela, kao i ceo svet,sa najvećim izazovom po javno zdravlje u poslednjih sto godina.

Pandemija do skoro potpuno nepoznatog virusa, napala je zdravlje svakog pojedinca, i izmenila naš način života iz korena.
Različiti modeli nastave svakako su ostavili posledice po obrazovanje naših najmilijih, ali najvažnije od svega je bilo i biće da im sačuvamo zdravlje. Država i zdravstveni sistem su učinili sve da zaštite zdravlje, i da stvore najbezbednije moguće uslove za boravak đaka u školama.
Roditelje molim, da sve preporuke zdravstvenih radnika shvate maksimalno ozbiljno, i da na posvećen način brinu o zdravlju i obrazovanju svoje dece.
Velikoj većini odgovornih prosvetnih radnika, želim da zahvalim na tome što su pokazali da veruju naučno zasnovanim dokazima i struci, i što su nam svojom vakcinacijom pomogli da dodatno zaštitimo svu našu decu, i da se zajedno borimo pored njihovog prava na zdravlje, i za njihovo pravo na adekvatno obrazovanje.

Dragi đaci, želim vam da budete zdravi, vredni, i radosni, i da vam ovo najlepše doba života, ostane u sećanju po svim dogodovštinama iz školskih klupa, a mi vaši čuvari zdravlja ćemo biti uvek tu uz vas da se borimo da budete zdravi, jer bez zdrave i obrazovane dece ni mi nemamo budućnost.

Srećno vam bilo,

VD direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac MSc. dr Branko M. Vujković



Podelite
  • Srbija je u vrhu zemalja po broju novoobolelih od Kovida 19. Gužve su u Kovid ambulanti, a nema ih ispred vakcinalnog punkta, kažu u šabačkom Domu...
    16. okt
  • Na teritoriji Mačvanskog okruga u prethodna 24 sata, potvrđeno je 270 pozitivnih uzoraka na Kovid 19 i to - u Šapcu 107, Loznici 86, Bogatiću i Krupnju...
    16. okt
  • Svetski dan vida obeležava se svakog drugog četvrtka u mesecu oktobru kako bi se globalna pažnja usredsredila na oštećenje vida, uključujući slepilo....
    14. okt
  • Počela je imunizacija protiv sezonskog gripa u Šapcu, koju sprovodi Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“. U gradu, biće sprovedena u četiri zdravstvene...
    13. okt