Akcija preventivnih pregleda u Opštoj bolnici i Domu zdravlja

14. avgust 14:03

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i ovog vikenda u subotu 14. i nedelju 15. avgusta, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije sprovodi se akcija besplatnih preventivnih pregleda.

U Opštoj bolnici Šabac, preventivni pregledi danas su trajali od 8-14 časova, na više punktova.

U ambulantnom delu zgrade „Neurologija – grudno“ radili su se neurološki i pneumoftiziološki pregledi. U Službi biohemijske laboratorije uzimani su uzorci krvi za analize kojima se utvrđuje prostata specifični gen - namenjene muškoj populaciji.

Mamografski pregledi rađeni su u kabinetu Službe za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku. Trijažne preglede dojke obavljali su hirurzi u ambulantama Odseka za onkologiju.

Sutra 15. avgusta, drugog dana akcije, radiće se opšti internistički pregledi u Službi za internu medicinu, u ambulantama na prvom spratu zgrade Internističkog boka. U prizemlju zgrade Hirurškog bloka vršiće se urološki preventivni pregledi u ambulantama Službe urologije.

Napominjemo da su pregledi besplatni i svi zainteresovani mogu ih obaviti na dan akcije, bez prethodnog zakazivanja i posedovanja zdravstvene knjižice. Takođe, pri dolasku na preventivni pregled, potrebno je javiti se na odgovarajuće šaltere – radi registracije i daljeg upućivanja na ponuđene preglede: u subotu to je – centralni šalter Službe neurologije, a u nedelju centralni šalter Službe za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku.

Akcija preventivih pregleda bez zakazivanja u toku dana sprovedena je i u šabačkom Domu zdravlja.


Ginekološki i ultrazvučni pregledi stomaka, u Domu zdravlja, radiće se i sutra u vremenu od 8 do 14 časova, bez potrebe zakazivanja i zdravstvene knižice.
Podelite