Nakučani, Sinošević i Bojić odlučuju o svom novcu

2. decembar 16:02

Meštani tri sela, Nakučani, Sinošević i Bojić, na prethodna dva direktna odlučivanja, najviše novca izdvojili su za zajednički projekat, završetak radova na Parohijskom domu u Nakučanima. Ove godine, prema predlozima za direktno odlučivanje, najznačajnija im je putna infrastruktura.

Parohijski dom koji je završen sredstvima meštana tri sela, Nakučana, Bojića i Sinoševića, naša televizijaska ekipa nije mogla da snimi, odlukom lokalnog sveštenika Branka Ilića koji je zabranio novinarima da zabeleže završen dom.

Meštani Nakučana, po treći put će odlučivati gde će biti potrošen njihov novac od povraćaja poreza na imovinu, prema predlozima, najvažnija im je putna infrastruktura tako da je grupa građana predložila šljunčenje atarskih puteva, uređenje centra sela, ali i pomoć crkvi.


Mesna zajednica Sinošević raspolaže sa 865 hiljada dinara, za njih je najvažnije kako stižu do svojih njiva, te su najviše novca predožili da se utroši u šljunčenje atarskih puteva, a deo sredstava opredeliće i za izgradnju trotoara u delu sela.


Skoro 460 hiljada dinara prikupljeno je od poreza na imovinu u Bojiću, sav novac, Savet mesne zajednice predložio je da ulože u šljunčenje atarskih puteva.


Meštani svih Mesnih zajednica sa teriotorije grada Šapca, u birački spisak za direktno odlučivanje mogu se upisati do petog decembra, dok je postupak direktnog odlučivanja u nedelju osmog decembra.
Podelite