Kanalizacija prioritet na direktnom odlučivanju u Jelenči

27. novembar 14:36

U Mesnoj zajednici Jelenča do sada je održano jedno direktno odlučivanje građana, a 8. decembra očekuje ih drugi krug. Pred meštanima će se naći 10 predloga, koje je dao Savet Mesne zajednice, kako da novac od poreza na imovinu bude utrošen.

Novac od poreza na imovinu koji je prikupljen u Mesnoj zajednici Jelenča utrošen je onako kako su se meštani izjasnili na prvom direktnom odlučivanju. Sredstva su opredelili za brojne projekte koji su većinom završeni, a u narednih nekoliko dana očekuje se realizacija najvećeg izglasanog projekta – asfaltiranje pešačkih staza.

Pravo da glasaju na direktnom odlučivanju 8. decembra imaju svi građani, bez obzira na to da li su platili porez ili ne. Dok su pravo da daju predloge projekata koji su važni za njihovu mesnu zajednicu imali samo oni građani koji su platili porez.

Pred meštanima Mesne zajednice Jelenča, na listi predloga kako da se utroši novac od poreza na imovinu naći će se – kanalizacija, posipanje rizlom i ravnanje neasfaltiranih ulica, šljunčenje puteva, razvoj sporta i kulture, kupovina materijala za uličnu rasvetu, novogodišnji paketići, škola, održavanje groblja i uređenje Doma kulture. Predlog koji dobije najviše glasova 8. decembra, kada je zakazano direktno odlučivanje, sprovešće Gradska uprava grada Šapca.

novinarka: Isidora Kovačević

Predlozi za direktno odlučivanje 8. decembra u MZ Jelenča
Podelite