Ribari i Petkovica spremni za novi krug direktnog odlučivanja

29. novembar 14:22

Još jedno direktno odlučivanje 8. decembra očekuje i meštane Ribara i Petkovice. U ovaj krug odlučivanja, kako kažu, ulaze spremni i zadovoljni što se ono što su izlasali na prethodnom zaista i realizovalo.

Meštani Petkovice, na prethodnom direktnom odlučivanju, šljunčenje puteva i rekonstrukciju puta do groblja izglasali su kao prioritet. A ostatak novca od poreza na imovinu odlučili su da utroše u renoviranje Doma kulture. Ove godine odlučivaće gde žele da se utroše oko milion i po dinara od poreza na imovinu, a na listi predloga nalaze se – šljunčenje malskih puteva i čišćenje kanala.



U Mesnoj zajednici Ribari do sada su održana dva direktna odlučivanja, a meštani su odlučili da novac od poreza na imovinu utroše u izgradnju više od dva kilometra trotoara, šljunčenje puteva, uređenje škole i Doma kulture. Na odlučivanju 8. decembra pred meštanima Ribara na listi predloga naći će se – održavanje groblja, uređenje centra, šljunčenje puteva i sport i kultura.

Više od dva kilometra novog trotoara u Ribarima


Pravo da odluču kako će biti potrošen novac od poreza na imovinu imaju samo građani Šapca i nijednog drugog grada u Srbiji. Više od 100.000 stanovnika Šapca i okolnih mesta odlučiće kako će biti potrošeno preko 200 miliona dinara iz budžeta grada.

Za svaku mesnu zajednicu je tačno definisano o koliko novca se odlučuje kao i spisak predloga za koje se može glasati. Predlozi su sastavljeni na osnovu ideja koje su građani i saveti mesnih zajednica dostavljali Gradskoj upravi.

Isidora Kovačević

Predlozi za direktno odlučivanje 8. decembra u MZ Petkovica


Predlozi za direktno odlučivanje 8. decembra u MZ Ribari
Podelite