Društveni sporazum doživljavam kao pridruživanje buntu Ekološkog ustanka

7. oktobar 16:22

Lider stranke Zajedno za Srbiju i Otvorene građanske platforme AKCIJA Nebojša Zelenović navodi da potpisivanje Društvenog sporazuma o zabrani istraživanja, eksploatacije i prerade litijuma u Srbiji od strane jedanaest pokreta i organizacija pokazuje da je Ekološki ustanak probudio svest kod ljudi.

„Doživljavam dokument koji je juče potpisan kao pridruživanje svih potpisnika velikom narodnom buntu Ekoloskog ustanka“, kaže Zelenović.

On dodaje da je borba za čisto zemljište, vodu i vazduh, slobodu govora, vladavinu prava i pristojan život borba svih nas za elementarna ljudska prava i da mu je drago što to počinje da uviđa sve veći broj ljudi.

„Nas petnaest hiljada je pre nekoliko nedelja u Beogradu jasno reklo da će Rio Tinto biti sprečen da zagađuje vodu, zemljište i vazduh i da ukrade budućnost Srbiji“, naglašava Zelenović.

Ideja sa Ekološkog ustanka očigledno se širi, dodaje on, i njoj se polako pridružuju i ostali.

„Mnogi od onih koji na tom skupu nisu ućestvovali, juče su potpisali dokument i ja se radujem saradnji sa svakim ko u ovoj borbi želi da učestvuje“, zaključuje lider ZZS Nebojša Zelenović.

Beograd, 07. oktobar 2021. godine
Informativna služba ZZS
Podelite