Od ponedeljka kazne

23. oktobar 16:26

U petak 22.oktobra 2021.godine u Palati "Srbija" u Beogradu ,sa početkom u 12:00 časova održana je Peta sednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor povodom godinu dana rada Radne grupe za kontrolu protivepidemijskih mera Kovid-19 navodi se u saopštenju Kabineta načelnika Mačvanskog okruga Vladana Krasavca.
Skup je otvorila i prisutne pozdravila predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, ministarka Marija Obradović.
Prezentovane su aktivnosti inspekcija koje učestvuju u sprovođenju nadzora u primeni protivepidemijskih mera i izneti statistički podaci za godinu dana rada Koordinacione komisije.Izvršeno je skoro milion nadzora,što na dnevnom nivou iznosi oko 3.000.U sprovođenju nadzora učestvuje 2.399 inspektora sa svih nivoa. Direktno su nadležne sanitarna inspekcija ,inspekcijski organi lokalne samouprave, komunalna milicija i komunalna inspekcija,koje su sprovele preko 70% nadzora nad opštom populacijom i privrednim subjektima.Utvrđeno je preko 30.000 nepravilnosti i izrečeno skoro 9.000 prekršajnih naloga.Najveći broj utvrđenih nepravilnosti,njih oko 50% odnosi se na nenošenje lične zaštitne opreme,dok je najveći broj kazni,njih oko 90% izrečeno tržnim centrima ,prodavnicama i ugostiteljskim objektima.Ministarka Marija Obradović poručila je da će inspekcije tokom vikenda raditi savetodavno, a da će se od ponedeljka 25.oktobra krenuti sa prekršajnim nalozima.
Organizovana je posebna obuka za sve inspektore u Srbiji o tome na koji način će se vršiti kontrola Kovid propusnica, navela je ministarka Obradović i zahvalila svim inspektorima na svim nivoima na odgovornom radu u protekloj godini.
Još jednom je upućen apel građanima da se vakcinišu i da se pridržavaju naloženih mera jer se jedino na taj način možemo zaštititi i izboriti sa epidemijom - kaže se u saopštenju kabineta načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca.




Podelite