Juniorke i juniori Viteza ekipno peti

27. april 10:55

Juniorke i juniori Rvačkog kluba "Vitez", na Kupu Srbije u Valjevu, osvojili su četiri medalje, što je bilo dovoljno za ekipno peto mesto u konkurenciji 21 ekipe.
Nakon četiri efektne pobede u kategoriji do 130 kilograma, Ilija Petrović je osvojio zlatnu medalju dok je Miloš Madžarević - kategorija do 77 kilogramaizgubio finalnu borbu od reprezentativca Ilića iz beogradskog "Radničkog". U kategorijama do 67, odnosno 97 kilograma Momčilo Gajić i Marko Savić osvojili su treća mesta.
Kod juniorki, Nataša Petrović - kategorija do 53 kilograma, nakon tri pobede i jednog poraza osvojila je srebro dok je Jovana Lazić - kategorija do 62 kilograma bila peta. Devojke "Viteza" su bila ekipno treće od 11 ekipa, a Nataša Petrović ovim svojim rezultatom potvrdila je reprezentativni nastup narednog vikenda na međunarodnom kadetskom turniru u Zagrebu.

Mol je na Kupu Srbije ugostio mlađe pionirke i pionire do 13 godina, a Šapčani su nastupili sa 11 takmičara. Kod devojčica, Ivana Gajić je nastupala u kategoriji do 55 kilograma i ubedljivo savladala sve četiri protivnice i osvojila prvo mesto, što je "Vitezu" ekipno donelo drugo mesto od deset klubova. Kod dečaka su osvojene tri medalje i izgubljene tri borbe za bronze, pa su dečaci bili ekipno peti od 22 ekipe. Arijan Alija u kategoriji do 50 kilograma je osvojio zlatnu medalju, dok su Petar Gavrić i Aleksandar Damnjanović u kategorijama do 39, odnosno 55 kilograma, stigli do bronzanih odličja. Malo je nedostajalo da se trećih mesta domognu Vasilije Ostojić, Sava Ćirić i Kosta Marjanović u kategorijama do 55, 50 i 42 kilograma. Dušan Lukić, Veljko Ilić, Mihailo Gajić i Teodor Petrović su izgubili prve borbe i nisu dobili šansu da se bore za medalje.
Podelite