Maja Pavlovic 10. dan štrajkuje glađu

21. avgust 14:37

Direktorka i vlasnica TV kanala 9 Maja Pavlović, koja već deset dana štrajkuje glađu, ugrožavanjem svog života treći put daje šansu državi da demantuje tvrdnje da insititucije ne postoje i da je ona simbol svih ugroženih i poniženih građana Srbije, za koje je zakon samo mrtvo slovo na papiru.

Inicijativa žena Srbije opominje da Maja Pavlović već deset dana štrajkuje glađu, tražeći samo jedno – poštovanje zakona i pravo svakog građanina na pravično suđenje. Pavlović se, kako se navodi u saopštenju, na ovaj radikalni korak odlučila po treći put, jer su joj bila data lažna obećanja da će se zakon primeniti, da će biti donete presude u postupcima u kojima traži zaštitu svojih prava. Lažno obećanje joj je dao onaj ko je bio u obavezi da spreči povredu prava, a kada je pravo već povređeno da otkloni štetu – država. Inicijativa žena Srbije podseća državu da su pred Ustavom i zakonom svi jednaki i da svako ima pravo na jednaku zakonsku zaštitu.

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić izjavila je da je čula da je vlasnica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović ponovo počela štrajk glađu, ali da to više nema veze sa REM. "Pokušavali smo da joj pomognemo, ali nismo uspeli", rekla je Zekić u kratkoj telefonskoj izjavi za FoNet i dodala da se Pavlović ovoga puta nije ni obratila REM-u. Maja Pavlović tvrdi da tri meseca kasnije problemi njene televizije nisu rešeni i da je finansijski ugrožen opstanak njenog medija.
Podelite