Da li sindikat podržava diverziju radnika protiv građana?

25. jul 16:43

Na Demanti sindikata u Javnom komunalnom preduzeću "Stari grad", Gradska uprava grada Šapca reagovala je saopštenjem koje vam prenosimo u celosti.

Pozivamo sindikate JKP “Stari grad” da otvoreno kažu da li podržavaju nezakonitu obustavu rada i način na koji se radnici bore za svoje zahteve. Sindikati treba da odgovore da li odobravaju diverziju radnika protiv građana Šapca. Jer neodnošenje smeća usred jula nije ništa drugo nego diverzija.

Podsećamo da je po zakonu nemoguće da bilo ko legalno ostvaruje svoje zahteve tako što će prestati da iznosi đubre iz grada jer je to direktno ugrožavanje javnog interesa, odnosno zdravlja građana. Minimum procesa rada je definisan gradskim odlukama i po zakonu ne može da dođe do situacije u kojoj se smeće ne iznosi.

Neumesno je nazvati neumesnim poređenje plata u JKP “Stari grad” sa drugim zaradama u javnom sektoru, kada sa platama radnici ovog preduzeća mogu da stanu rame uz rame sa lekarima, učiteljima i medicinskim sestrama.

Suština je u tome da li 40.000 porodica dobija dobru uslugu, da li se ostvaruje gradska politika: najbolja usluga po najnižoj ceni, i da li su građani Šapca spremni da im računi za komunalno budu viši kako bi radnici javnog preduzeća dobili 13. platu, bezobrazno nazvanu solidarna pomoć.
Podelite