U Šapcu sproveden postupak neposrednog izjašnjavanja

28. april 13:15

U 19 seoskih i prigradskih mesnih zajednica je sproveden postupak neposrednog izjašnjavanja građana. Meštani su mogli da odluče gde će biti utrošen njihov novac od poreza na imovinu.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa Jelenom Topalović Petrović, pomoćnicom za uključivanje građana, posetio je Mišar - jednu od mesnih zajednica u kojima je organizovano neposredno izjašnjavanje.

Rekonstrukcija doma kulture, izgradnja seoskih puteva, uređenje groblja, obnova crkve, škole, ambulante – brojni su predlozi za bolji život u šabačkim seoskim i prigradskim mesnim zajednicama.

Uključivanje građana u proces neposrednog izjašnjavanja biće organizovano u junu u gradskim mesnim zajednicama. Pred građanima je zadatak da odrede šta su njihove stvarne potrebe i glasanjem rasporede novac iz budžeta svoje mesne zajednice.

Šabac je jedini grad u Srbiji koji je doneo odluku da sav novac prikupljen od poreza na imovinu u seoskim, prigradskim i gradskim mesnim zajednicama vrati na račune mesnih zajednica i tako omogući građanima da predlažu projekte za koje smatraju da će život u njihovom mestu učiniti lepšim i boljim i da glasaju kako će novac biti potrošen.
Podelite