Besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici

22. decembar 14:08

Sedamnaesti put, Ministarstvo zdravlja šrom zemlje organizuje besplatne preventivne preglede. Ovoj akciji pridružila se Opšta bolnica “Dr Laza K. Lazarević”, gde je svim zainteresovanim pacijentima, bez obzira da li su osigurani ili ne, omogućen pregled.

U Opštoj bolnici, organizovani su pregledi u Službi za internu medicinu gde se merila visina krvnog pritiska i nivoa šećera iz kapilarne krvi, kao i EKG snimanje i specijalistički pregledi. U Službi biohemijske laboratorije radile su se analize kojim se utvrđuju tumorski marker. Bez čekanja, sugrađani su mogli obaviti i ultrazvučni pregled abdomena.

Bez dugotrajnog čekanja, mshom stariji sugrađani iskoristili su priliku da provere svoje zdravstveno stanje, s obzirom da se inače na snimanja čeka i po nekoliko meseci.

Poruka je svakako da je najbitnija prevencija, zbog toga je i pokrenuta akcija preventivnih pregleda. Najveći akcenat svakako je na sugrađanima koji nemaju zdravstveno osiguranje, i njima je omogućeno da potpuno prekontrolišu svoje zdravlje.
Podelite