Uručena priznanja za najhumanije Šapčane

14. jun 14:32

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, danas su u Gradskoj kući uručena priznanja davaocima krvi. U ime grada, priznanja je uručio predsednik skupštine Nemanja Pajić, a ispred Crvenog krsta prim. dr Miroslav Popović. Za pedeset puta darovanu krv uručen je 21 ručni časovnik, a priznanja za 75 davanja dobilo je pet naših sugrađana.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi redovno se obeležava 14. juna. Neizmerna zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi za njihov plemeniti čin, predstavlja noseću ideju obeležavanja ovog datuma.

Dobrovoljno davanje krvi je najplemenitiji i najčešći vid javnog označavanja humanosti, jer se na taj način pomaže nekome kome je krv neophodna. Suština svih davanja je da se skupi dovoljna količina sigurne krvi i da postignemo da pacijenta čeka krv, a ne da oni čekaju krv. Grad Šabac pokazao je još jednom da je grad velikih humanista.

Na ovaj dan, pored odavanja priznanja najhumanijim ljudima, cilj je i podizanje svesti građana o važnosti dobrovoljnog davanja krvi.
Podelite