OŠ "Jevrem Obrenović": Ministarstvo prosvete postavlja SNS kadrove na direktorska mesta

26. decembar 17:06

Zbog utvrđenih administrativnih nepravilnosti u Osnovnoj Školi Jevrem Obrenović, direktorka Jelena Jevrić razrešena je sa funkcije direktora te ustanove, a na njeno mesto postavljena je odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini grada, Svetlana Stanković, inače učiteljica u Osnovnoj školi “Stojan Novaković”.

Prema odluci ministra prosvete, Mladena Šarčevića, nova vd direktorka je učiteljica Svetlana Stanković koja radi u Osnovnoj školi Stojan Novaković, inače istaknuta članica Srpske napredne stranke i odbornica u Skupštini grada. Svetlana Stanković, u kratkom telefonskom razgovoru za televiziju Šabac istakla je da dopis Ministarstva nije istinit, i da smo pogrešno obavešteni, odbijajući da govori za našu televiziju.
v.d. direktorka OŠ "Jevrem Obrenović" - Svetlana Stanković


Kolektiv škole, smatra da je odluka Ministarstva politička, ističu da neće prihvatiti da derektor škole bude neko ko nije zaposlen u toj školi.

Devedeset zaposlenih u ovoj školi uputilo je primedbu ministarstvu, najavljujući da će u skladu sa zakonom stupiti u štrajk. Iz ministarstva su im odgovorili: “Upozoravamo vas nemojte to činiti”.

Televizija Šabac, postavila je pitanje Ministarstvu, kako je moguće da niko u školi nije kvalifikovan za vršioca dužnosti direktora, detalji u odgovoru su izostali.
Ministarstvo: “Poštovani, u skladu sa zakonom doneto je rešenje o imenovanju v.d. direktora škole.”

Zaposleni i učenici ove škole, najavili su žalbu ali i štrajk.
Podelite