Meštani Drenovca nisu sigurni u to za šta su glasali na direktnom odlučivanju

18. novembar 14:48

U prethodnom krugu direktnog odlučivanja, u Mesnoj zajednici Drenovac, meštani su izglasali da novac od poreza na imovinu ulože u asfaltiranje Ravničke ulice i izgradnju tribine na fudbalskom stadionu kluba „Partizan“ Drenovac.

Ravnička ulica, Drenovac


Ono što su meštani Mesne zajednice Drenovac izglasali na direktnom odlučivanju građana, Gradska uprava sprovodi u delo. Na glasanju se našlo osam predloga, a projekti za koje su se građani odlučili su izgradnja tribine na fudbalskom stadionu kluba „Partizan“ Drenovac i asfaltiranje Ravničke ulice. U ovoj ulici od 14 domaćinstava, za ovu godinu, skoro polovina nije platila porez na imovinu, a s obzirom da je deo novca uložen u tribine na stadionu, njihova ulica ne može biti u celosti asfaltirana.

Tribine na stadionu FK "Partizan" Drenovac


Ostaje nejasno ko je govorio meštanima Drenovca šta da izglasaju, jer ni sami nisu sigurnu da li su za nešto glasali ili nisu.

Predsednik Saveta mesne zajednice Drenovac, nije želeo da se pojavi, da govori o direktnom odlučivanju, niti dočeka gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića, koji je danas obišao je radove na realizaciji projekata koje su meštani Drenovca izglasali.

Meštani Mesne zajednice Drenovac, za porez na imovinu duguju preko sedam miliona dinara. Kada to bude plaćeno, meštani će moći da odlučuju o više novca koji će moći da putem direktnog odlučivanja ulože u svoje selo. Ove godine o preko tri miliona dinara od poreza na imovinu meštani Drenovca odlučivaće na direktnom odlučivanju 8. decembra, a na listi će se naći sedam predloga.

novinarka: Isidora Kovačević

Predlozi za direktno odlučivanje u MZ Drenovac 8. decembra
Podelite