Put koji spaja ljude i ruši kuće

31. oktobar 15:31

U Štitaru, jednom od sela kroz koje će proći brza saobraćajnica Šabac-Loznica, danas je organizovan javni uvid u projekat saobraćajnice kao i razgovor meštana sa predstavnicima iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kao i urbanista sa Saobraćajnog instituta. I ovog puta sastanak je obeležila žustra rasprava meštana čije kuće su predviđene za rušenje i predstavnika iz ministarstva. Do 4. novembra moguće je uputiti pisane primedbe na ovaj projekat, što su nezadovoljni meštani Štitara rekli da će i uraditi.

Da li će doći do iseljavanja 32 domaćinstva u Štitaru koja su se našla na trasi brze saobraćajnice Šabac-Loznica, još nije definisano, po sadašnjem projektu, hoće i nadležni tvrde, to je najbezbolnije rešenje.

Meštani su saglasni, nalazimo se u Mačvi, i put se mora premestiti van sela, osim rušenja kuća veliki je problem, što bi ovaj put naselje delio na dva dela.

A Gradska uprava u Šapcu, spremna je da pomogne oko tih korekcija, alternativno rešenje već je spremno.

San meštana svakog naselja, je da dobije auto-put, a san Štitaraca pretvorio se u noćnu moru.

Do četvrtog novenbra, mogu se podneti pisane želbe, dok je za 20 novembar zakazan novi javni uvid u projekat, nakon što se sve žalbe razmotre.

Đ.M.
Podelite