Završni protest šabačkih naprednjaka

15. oktobar 12:51

Pristalice opozicione Srpske napredne stranke u Šapcu, sinoć su organizovali završni 100. po redu protest protiv gradske vlasti. Uz transparente protiv gradskih čelnika, i zastave Srbije i Srpske napredne stranke, okupljeni su zahtevali da gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podnese ostavku, a skandirali su “Zeleni Zabela” i “Lopovi”. Okupljenima su se obratili poverenik SNS-a Aleksandar Pajić, direktor šabačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i poverenik Radivoj Mićić, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Blaža Knežević, kao i poslanik i šabački poverenik Boban Birmančević.


99 radnih dana pristalice politike Srpske napredne stranke, protestovali su tačno u podne protiv gradskih čelnika, zahtevajući da gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podnese ostavku. Završni, 100-ti miting održan je uz baklje, trube i transparente ispred zgrade Gradske uprave.

Okupljenima se obratio i Narodni Poslanik u Skupštini Republike Srbije Blaža Knežević, koji je istakao da predstavnici Srpske napredne stranke zahtevaju ostavku, kako je rekao, nelegitimno izabranog gradonačelnika Šapca.

Na samom kraju okupljenima ispred zgrade Gradske uprave, obratio se narodni poslanik i poverenik Šabačkog SNS-a Boban Birmančević, koji je tom prilikom čestitao onima koji su, kako je rekao, i po suncu i po kiši protestovali u centru Šapca.

Nakon obraćanja govornika, okupljeni su se uputili u protestnu šetnju kroz pešačku zonu.

Đ.M.
Podelite