Koliki će biti računi za grejanje?

27. septembar 14:16

Na jučerašnjoj sednici Gradsko veće grada Šapca prihvatilo je predlog Nadzornog odboraŠabačke toplane da se cena daljinskog grejanja ne menja u grejnoj sezoni koja je pred nama. Bez obzira na poskupljenje prirodnog gasa za oko 20 odsto, i na činjenicu da „Srbijagas“ za komunalna preduzeća koja se bave daljinskim grejanjem, cenu formira na bazi kursa američkog dolara u momentu plaćanja, do povećanja cene grejanja u Šapcu neće doći.

Koliko će građani u Srbiji plaćati grejanje, pitanje je na koje malo ko ima odgovor. Neke toplane u zemlji su već podigle cene za oko 6 ipo posto, dok je gas koji se isporučuje toplanama za 20 odsto skuplji. Iz Srbijagasa kažu da je redovno snabdevanje prioritet.

Šta će u januaru biti, ostaje da vidimo, ali sudeći po ažurnosti toplana na povećanju cena, sprema se udar na novčanike. U Pančevu su već korisnicima stgli uvećani računi. U Šapcu tvrde, neće biti povećanja cena tokom ove sezone.

Dakle, računi definitivno ostaju isti, direktor Šabačke toplane kaže da je tome doprinelo racionalno trošenje novca u prethodnim sezonama u ovom komunalnom preduzeću.

Radijatori će biti topli zvanično od 15. oktobra, iz Toplane Šabac kažu da su za grejnu sezonu potpuno spremni.

Đ.M.
Podelite