Zelenović i Bastać u pravu: Vesić naložio da se zamene sve kocke na kolovozu oko Trga Republike

13. septembar 10:03

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio je izvođaču radova na Trgu Republike da u roku od 35 do 40 dana zameni sve kocke na kolovozu oko Trga o svom trošku i bez zaustavljanja saobraćaja.

Kako je preneo Beoinfo, Vesić, gradski urbanista Marko Stojčić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković jutros su iznenada došli u inspekciju Trga i održali sastanak sa izvođačima, kojima je Vesić rekao da je razlog njegovog dolaska da proveri primedbe građana, pre svega biciklista, motociklista i udruženja na kocke na kolovozu oko Trga koje su ih sprečavale da taj prostor normalno koriste.

Vesić je poručio izvođačima da je nedopustivo da kada su projektovali i radili kolovoz oko Trga nisu razmišljali o svim kategorijama korisnika, već samo o automobilima.

"Mi smo vlast koja sluša građane i sad ćete lepo o svom trošku da popravite sve što ste pogrešno uradili i da kocke prilagodite tako da kolovoz mogu da koriste biciklisti i motociklisti", rekao je Vesić.


On je istakao da je grad platio sve do poslednjeg dinara da se Trg sredi i da će izvođači popraviti svaku grešku o svom trošku, a da grad to neće koštati ni dinar.

"Imate od 35 do 40 dana da sve završite, organizujte se odmah, nema zaustavljanja saobraćaja nego ćete raditi po etapama", rekao je Vesić.
Podelite