Gradska uprava Šabac - Obaveštenje

8. decembar 2021. 15:10

Na osnovu Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i rokova za vršenje radnji u postupku sprovođenja republičkog referenduma radi potvrđivanja akta i promena Ustava Rpublike Srbije, Gradska uprava grada Šapca izdala je saopštenje za građane o mogućim promenama i uvidu u Jedinstveni birački spisak.

Građani Šapca do 31. decembra mogu da izvrše uvid u birački spisak i traže upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska. Do 25. decembra mogu da podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećem referendumu glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Uvid u birački spisak na seoskom području građani mogu da izvrše u mesnim kancelarijama, svakog radnog dana i subotom od 7 i 30 do 15 časova i 30 minuta, zaključno sa 31. decembrom. Uvid u birački spisak građani mogu da obave na Prvom spratu u kancelariji broj 34 u zgradi Gradske uprave Šabac, Gospodar Jevremova broj 6, svakog radnog dana i subotom, od sedam i trideset do 15 časova i 30 minuta, zaključno sa 31. decembrom, kao i na internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Birački spisak se zaključuje 31. decembra 2021. godine u 24 časa.

Svaki građanin može organu nadležnom za vođenje biračkog spiska podneti zahtev za upis, brisanje, ispravku ili dopunu biračkog spiska ako on ili drugi građanin nije upisan u birački spisak ili je upisan a nema biračko pravo ili nema biračko pravo na području grada u kojoj je upisan u birački spisak ili ako neki od podataka iz biračkog spiska nije pravilno upisan.

Uz zahtev se prilažu potrebni dokazi. Po zaključenju biračkog spiska, svi zahtevi za upis, brisanje, isprevke ili izmene i dopune u biračkom spisku, podnose se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, preko Gradske uprave grada Šapca, u vremenu od 1. do 12. januara 2022. godine.

Podelite
 • Juče je u Bogatiću, u Avliji održivog razvoja, Caritas Šabac u prisustvu brojnih poslovnih partnera i prijatelja, obeležio 22 godine od osnivanja.
  21. maj
 • Dobrovoljni davaoci krvi u organizaciji šabačkog Crvenog krsta, svake srede održavaju tradicionalne akcije prikupljanja ove dragocene tečnosti u sali...
  18. maj
 • Povodom 12.maja Međunarodnog dana medicinskih sestara Vladan Krasavac,načelnik Mačvanskog upravnog okruga,uputio je čestitku u kojoj se kaže:
  12. maj
 • Hemofarm fondacija obeležava 29 godina rada donacijom jedne tone konzervirane hrane za korisnike narodnih kuhinja u Vršcu i Šapcu, gradovima u kojima se...
  5. maj