In Memoriam Slaviša Lekić

10. novembar 2021. 14:29

Novinar Slaviša Lekić preminuo je u 63. godini u Beogradu. Tokom svoje višedecenijske karijere bio je urednik nekoliko srpskih i jugoslovenskih medija, autor nekoliko knjiga i brojnih publikacija, dokumentarnih emisija i filmova. Slaviša Lekić je rođen 21. septembra 1959. godine u Kosovskoj Mitrovici.Radio je za listove Borba, Naša borba i NIN. Bio je osnivač mesečnika Status i urednik nedeljnika Reporter.Kolumne je pisao za brojne domaće i regionalne listove – Nedeljnu Dalmaciju, Mladinu, Naše dane...Bio je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije od 2017. do 2019. godine.Poslednjih godina bio je autor dokumentarnih emisija i filmova – Vladalac, Medijski vrisak, Silom na sedmu i mnogih drugih.
Podelite
 • Juče je u Bogatiću, u Avliji održivog razvoja, Caritas Šabac u prisustvu brojnih poslovnih partnera i prijatelja, obeležio 22 godine od osnivanja.
  21. maj
 • Dobrovoljni davaoci krvi u organizaciji šabačkog Crvenog krsta, svake srede održavaju tradicionalne akcije prikupljanja ove dragocene tečnosti u sali...
  18. maj
 • Povodom 12.maja Međunarodnog dana medicinskih sestara Vladan Krasavac,načelnik Mačvanskog upravnog okruga,uputio je čestitku u kojoj se kaže:
  12. maj
 • Hemofarm fondacija obeležava 29 godina rada donacijom jedne tone konzervirane hrane za korisnike narodnih kuhinja u Vršcu i Šapcu, gradovima u kojima se...
  5. maj