Vremenska prognoza

7. avgust 2021. 11:37

Oblačno sa kišom biće na severu i severozapadu Evrope i na severu Rusije, a pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u oblasti Alpa i na severozapadu Balkana. U ostalim predelima sunčano. Najhladnije biće na severu i severozapadu Evrope, a najtoplije na jugoistoku kontinenta.

Na Balkanskom poluostrvu sunčano i veoma toplo, dok se na severozapadu očekuje nestabilno i svežije sa pljuskovima i grmljavinom.

U Srbiji nakon vedrog i prijatnog, a u dolinama i kotlinama i relativno svežeg jutra, uz pojavu magle, tokom dana biće sunčano, a usled priliva vrelog vazduha i veoma toplo. Visoke temperature biće praćene i jugoistočnim vetrom, koji će u košavskom području biti pojačan. Pred kraj dana i tokom večeri, prodor oslabljenog hladnog fronta sa severa doneće severnim predelima Srbije skretanje vetra na severozapadni i manje osveženje, a u Vojvodini će biti uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom i grmljavinske nepogode.

U Šapcu sunčano i veoma toplo. Duvaće slab, severni vetar. Minimalna temperatura 19, maksimalna dnevna 40 stepeni.

Narednih dana sunčano i veoma toplo.

Podelite
 • U Šapcu sutra prepodne sunčano, popodne pretežno sunčano. Minimalna temperatura -4, maksimalna dnevna 2 stepena.
  24. jan
 • Na severu Srbije i u Negotinskoj Krajini u nedelju se očekuje sunčano, uz umeren do jak jutarnji mraz, dok će tokom dana biti hladno. U ostalim predelima...
  22. jan
 • U Šapcu sutra prepodne oblačno i suvo, popodne pretežno sunčano. Minimalna temperatura -1, maksimalna dnevna 4 stepena.
  21. jan
 • U Šapcu sutra prepodne sunčano, popodne promenljivo oblačno, povremeno sa kišom. Minimalna temperatura -1, maksimalna dnevna 3 stepena.
  19. jan