U susret jubileju šabačkog Zavoda za javno zdravlje

10. jul 08:35

Povodom obeležavanja velikog jubileja – 100 godina postojanja Zavoda za javno zdravlje Šabac, održan je radni sastanak direktora Zavoda sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, Sektora za inspekcijske poslove i sanitarnom teritorijalnom i graničnom inspekcijom. Domaćin sastanka bio je dr Branko Vujković sa saradnicima.

Od svog osnivanja 1.novembra daleke 1921.godine, pa do današnjih dana, ova institucija svakodnevno unapređuje rad i poslovanje u funkciji zaštite zdravlja svih naših građana. Pripada javno-zdravstvenim institucijama koje obezbeđuju zdravstvenu zaštitu od posebnog interesa za društvo na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga. Profesionalno i posvećeno, zaposleni Zavoda brinu o zdravlju sugrađana i svih stanovnika Upravnog okruga. Izuzetan doprinos Zavod za javno zdravlje Šabac i njegovi zaposleni daju u vreme epidemije COVID-19, neprekidnim angažovanjem u borbi sa opakim virusom. Blagovremeno i istinito obaveštavaju građane o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a saradnja sa lokalnim samouopravama Mačvanskog upravnog okruga odvija se efikasno i kvalitetno. Prisutna je i svakodnevna komunikacija sa načelnikom Mačvanskog upravnog okruga, vezano za dostavljanje podataka i preduzimanje naloženih epidemijskih mera.
U čast jubileja u planu je da se krajem oktobra organizuje konferencija i radni sastanak edukativnog karaktera, navodi se u saopštenju iz kabineta načelnika Mačvanskog upravnog okruga, Vladana Krasavca, koji je prisustvovao radnom sastanku u Zavodu za javno zdravlje.
Podelite