Nevreme u Šapcu

11. jun 18:49

Nevreme praćeno kišom i sitnim gradom, jutros oko 6 sati zahvatilo je Šabac i nekoliko okolnih sela. Kiša je potopila na desetine dvorišta u pojedinim delovima grada. Gradske ulice bile su pod vodom, a iz nekih podruma voda je morala da se ispumpava.

Kako izveštavaju Podrinske novine, najveća šteta pričinjena je u Ulici Žike Popovića, kod Osnovne škole "Jevrem Obrenović", gde je oštećeno nekoliko automobila, zatim u Ćirila i Metodija, gde građani nisu mogli da priđu garaži, kao i u ulicama Dunavska i Surepova, gde su kolovozi bili teže prohodni zbog velike količine vode.

U centralnom gradskom naselju Benska bara, nestalo je struje a kvar je otklonjen nešto pre osam sati ujutro.

U delu atara sela Mišar, nadomak grada, oštećeni su usevi. Za oko 40 minuta palo je 35 litara kiše po metru kvadratnom.

Jaka kiša praćena grmljavinom zahvatila je oko 11 sati i područje Čačka.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod, ranije je upozorio da se u Sremskom, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu, kao i na širem području Beograda, očekuju jaki pljuskovi, grmljavina i grad, kao i kratkotrajno jak vetar.

Meteorolozi najavljuju da će i narednih dana, sve do ponedeljka, u pojedinim delovima zemlje biti kiše i grmljavine.
Podelite
 • U Šapcu sutra prepodne sunčano, popodne promenljivo oblačno, povremeno sa kišom. Duvaće slab, vetar. Minimalna temperatura 24, maksimalna dnevna 37...
  24. jun
 • U Šapcu i sutra sunčano i veoma toplo. Duvaće slab, jugozapadni vetar. Minimalna temperatura 24, maksimalna dnevna 39 stepeni.
  23. jun
 • Tropski talas naravno i u Šapcu. I sutra sunčano i veoma toplo. Duvaće slab, vetar. Minimalna temperatura 24, maksimalna dnevna 37 stepeni.
  22. jun
 • Sa letom stigle i letnje temperature. U Šapcu sutra sunčano i veoma toplo. Duvaće slab vetar. Minimalna temperatura 21, maksimalna dnevna 35 stepeni.
  21. jun