SNS: Nema dileme, mi smo pobednici izbora u Šapcu

6. septembar 2020. 01:49

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić rekao je nakon izbora u Šapcu da nema dileme da je pobednik izbora lista okupljena oko SNS.

Glišić je rekao da je na 22 od 27 biračkih mesta SNS uzeo 52 odsto glasova, dok je lista okupljena oko gradonačelnika Zelenovića 26,5 odsto glasova.

“U uslovima kada su naši članovi bili fizički ugroženi jer su pojedinci hteli da im svašta sipaju u piće, lista okupljena oko Srpske napredne stranke osvojila je 6850 glasova”, rekao je Glišić i dodaje da se očekuju rezultati sa ostalih biračkih mesta, koja su ujedno i najveća.

Dodao je da će prema aktuelnim trendovima, lista SNS imati 500 glasova više, a gradonačelnik Zelenović 1000 manje nego na izborima 21.juna.

Napominje da je izlaznost 57 odsto i dodaje da ga ne bi čudilo da Gradska izborna komisija ponovo poništi glasanje na nekim biračkim mestima. Glišić kaže da je nađen izborni materijal gradonačelnika Zelenovića blizu nekih biračkih mesta.

“Ukoliko se to desi, pobeda će tada biti još uverljivija. Sve dok idemo na izbore, rezultati će biti ubedljiviji.”, završava Glišić.

Podsetimo, na biračkim mestima su uočene brojne nepravilnosti, a na nekima su napadnuti članovi Biračkog odbora, kao što je bio slučaj u selu Bela reka. Naš reporter je bio na licu mesta u Šapcu, ali mu je kratko rečeno da nepravilnosti nema i da sve odlično prolazi.

nova.rs
Podelite
  • Na danas održanoj sednici, Gradska izborna komisija donela je odluku da se ponovljeni izbori na pet biračkih mesta održe u subotu trećeg oktobra. Razlog...
    23. sep 2020.
  • Novinar Hanibal Kovaču, komentarišući odluku Upravnog suda da se lokalni izbori u Šapcu ponove na samo na 5 biračkih mesta, rekao je u izjavi za...
    23. sep 2020.
  • Kako prenose „Podrinske“ na sastanku Gradske izborne komisije u Šapcu doneta je Odluka da se usvoje svih 19 prigovora liste „Nebojša Zelenović –...
    16. sep 2020.
  • Upravni sud u Novom Sadu usvojio je svih 19 žalbi koje je podnela izborna lista „Šabac je naš“ gradonačelnika Nebojše Zelenovića i poništila...
    14. sep 2020.