Izložba o Prvom svetskom ratu u Ribarima

10. decembar 2014. 16:26

Otvaranjem izložbe posvećene stradanju Šapca u Prvom svetskom ratu, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ozvaničio je početak rada Uslužnog centra i gradskog poverenika u selu Ribari. Razvoj sela ne bazira se samo na infrastrukturnoj izgradnji već i na kulturnom razvoju, istakao je, između ostalog, gradonačelnik Zelenović.



Osnovna ideja uloge gradskih poverenika je pružanje administrativnih usluga meštanima sa što manje troškova i na najefikasniji način. Istovremeno, to podrazumeva i pružanje određenih kulturnih sadržaja,istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović otvarajući u Ribarima izložbu fotografija Šapca iz perioda 1914.-e godine koju je priredila šabačka Biblioteka.
SYNC..........
I predstavnici Šabačke Biblioteke nisu krili zadovoljstvo širenjem kulturnih sadržaja na seosko područje. U danu kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava, svako ima pravo na kulturu,kaže Sonja Bokun-Đinić,direktorka šabačke Biblioteke.
Gradski poverenik u Mesnoj zajednici Ribari, pokušaće da na pravi način opravda svoju funkciju.
Kako se moglo čuti, ovo je samo prvi korak u kulturnim aktivnostima ovog mačvanskom sela. Kako je istakao gradski poverenik u toku naredne godine biće ih još više.
Podelite