Argentinac Giljermo Bertola pobednik Šabačkog plivačkog maratona

7. avgust 2011. 18:24


Stazu dugu 19 kilometara, od sremačkog sela Jarak do plaže Stari grad“ u Šapcu, Giljermo Bertola iz Argentine preplivao je za dva sata 43minuta i 59 sekundi i tako postao pobednik Plivačkog maratona Jarak-Šabac.
Drugi na cilj stigao je Muhamed Saleh iz Sirije, dok je trećeplasirani bio plivač iz Rusije, Ivan Afamovič. U ženskoj konkurenciji treća na cilj stigla je Alesandra Romiti iz Italije, Drugo mesto pripalo je Ani Gusevoj iz Rusije, a pobedu je odnela Karla Šitić iz Hrvatske.
Plivački maraton Jarak Šabac po osmi put održan je pod okriljem Medjunarodne plivačke federacije.
Zaljubljenici u reku Savu, pored centralnog dogajdaja imali su mogućnost da uživaju u mnogobrojnim sportskim programima. Najmladji su svoje sposobnosti pokazali u mini plivačkom maratonu, i kajakaškim trkama, dok su drugi svoje fizičke sposobnosti demonstrirali na poligonima spretnosti. Po prvi put u Šapcu organizovano je Državno prvenstvu u rvanju na pesku. Atraktivne borbe muškaraca ali i žena privukle su pažnju posetilaca.
Kupači, ali i posmatrači uživali su u pravom letnjem danu.
Zadovoljstvo organizatora, bilo je očigledno, i kako kažu sve je proteklo u najboljem redu.
42. Medjunarodni plivački maraton Jarak-Šabac, opravdao je reputaciju koju uživa. Ove godine ubraja se medju devet maratona koji se boduju za svetski plivački kup.
Podelite