ZZS: "Najoštije osuđujemo privođenje aktivistkinja!"

10. novembar 2021. 13:53

Stranka Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma AKCIJA najoštrije osuđuju privođenje aktivistkinja Aide Ćorović i Jelene Jaćimović i iskazuju im punu podršku i solidarnost.
Privođenjem aktivistkinja, koje su jajima gađale mural osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i to baš 9. novembra na Međunarodni dan borbe protiv fašizma, državni organi i aktuelna vlast pokazali su svo svoje licemerje i spremnost da na silu „brane“ svoje nacionalističke ideale.
Dok se protiv dokazanih kriminalaca i onih koji su kršili zakone ne pokreću nikakvi postupci, a neki se nalaze na visokim državnim pozicijama, prema građanima se upotrebljava fizička sila, od strane osoba za koje se pretpostavlja da su policajci u civilu, što je jasan dokaz da je vladavina prava u ovoj državi dotakla najniže dno.
Takođe, ovakav čin sile i privođenja aktivistkinja je dokaz da je izjava ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, da je „Beograd je grad antifašista i pobednika i niko to svojom zlobom neće promeniti“ krajnje licemerna!
ZZS i Otvorena građanska platforma AKCIJA iskazuju nultu toleranciju prema nasilju i zahtevaju da se u državi poštuju prava svih građana - kaže se u saopštenju stranke Zajedno za Srbiju.
Podelite