Poslanica SNS-a izrekla notornu laž o Zelenoviću

8. oktobar 10:46

Poslanica Srpske napredne stranke Nevena Đurić je u Jutarnjem programu RTS-a iznela laž o tome da je lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović pravosnažno osuđen za kupovinu glasova.

Ona je izjavila da je „Zelenović iz Šapca jedini koji je pravosnažno osuđen za kupovinu glasova, pošto je čovek snimljen i to je dospelo do policije i da je čovek u predistražnom postupku priznao“.

- „To što je rekla poslanica Đurić na javnom medijskom servisu Srbije je neviđena laž! Nikada nisam pravosnažno osuđen za bilo šta, a kamo li za kupovinu glasova, niti sam procesuiran po tom pitanju. Sa druge strane, to što me ovaj režim prati i prisluškuje godinama, zloupotrebljavajući tužilaštvo, policiju i Bezbednosno-inforamtivnu agenciju, pokazalo je da čestito i pošteno vodim javne poslove. Ja sam sertifikovano posten čovek“, kaže predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i ističe da će zbog iznete laži tužiti poslanicu Đurić.

Istina, koja je dijametralno suprotna, dodaje Zelenović, jeste da je ZZS podneo Ustavnom sudu žalbe na izborni proces u Šapcu.

„Proces izbora u Šapcu za nas još uvek nije gotov. Ustavni sud još uvek ćuti na naše ustavne žalbe, a one će presuditi kako je izgledao taj izborni proces. Onog trenutka kada Ustavni sud uzme da rešava te predmete on ne može da odluči drugačije nego da poništi izborni proces u Šapcu“, pojašnjava Zelenović.
Poslanica Đurić je takođe pokazala elementarno nepoznavanje političke scene u Srbiji i navela da Nebojša Zelenović i Pavle Grbović pripadaju istoj stranci, odnosno Pokretu slobodnih građana, koji predvodi Dragan Đilas.
Ovakvim postupcima predstavnici vlasti ne samo što iznose neistine u javnost, već stvaraju zabunu i nepoverenje građana prema opoziciji. Po svaku cenu trude se da omalovaže i diskredituju svakoga ko ima suprotno mišljenje tako što iznose lažne optužbe.

Kultura političkog dijaloga u Srbiji dotakla je dno, a bez promene čitavog političkog, ali očigledno i vrednosnog sistema, građani Srbije živeće sve gore okupirani lažima.

- „Predstavnicima vlasti mogu da obećam da će im, kada ih građani pošalju u političku istoriju na prvim slobodnim izborima, suditi nezavisni sudovi“, zaključio je lider ZZS Nebojša Zelenović.

Beograd, 07. oktobar 2021. godine
Informativna služba ZZS
Podelite