POKS - Saopštenje

16. septembar 13:41

Pokret obnove kraljevine Srbije u Šapcu izdao je saopštenje za javnost u kome se navodi AKO SMO ISTICANJEM ZASTAVE OBELEŽILI DAN PROBOJA SOLUNSKOG FRONTA I SRPSKE ZASTAVE, ŠTA OBELEŽAVAMO TRANSPARENTOM OKAČENIM PREKO ULICE U CENTRU GRADA?

Sa zastavom u rukama naši slavni preci su na dan 15. septembra probili solunski front i jurišali u osvajanje slobode, na čelu sa Kraljem. Na ovaj dan dok se vijori srpska trobojka trebali smo da se setimo tih junaka, ali i naše obaveze da čuvamo Srbiju, ćirilicu i još jednom da se poklonimo našim pradedovima koji su dali život za slobodu. Šabac je bio poseban i na ovaj dan, ali na žalost po lošem. Jedino u našem gradu je osvanuo transparent sa čudnim natpisom i imenom čoveka koji nije ni živeo u vreme prvog svetskog rata, pa samim tim nema nikakve veze sa tim vremenom i današnjim praznikom. Veliki broj građana je zapanjen i sa čuđenjem komentariše ovaj događaj.
Postavljaju se mnoga pitanja:

- Ko je dozvolio da se umesto zastave Srbije okači transparent sa ovakvom parolom?

- Da li svaki građanin može da okači transparent ili reklamu između dve bandere?

-Ko daje te dozvole?

-Da li je Komunalna policija upoznata sa ovim, i mogu li građani Šapca dobiti objašnjenje, kakve veze ovaj transparent ima sa današnjim praznikom?

POKS Šabac se zalaže za Kraljevski Šabac po uzoru na gradove u evropskim Kraljevinama, a ovako nešto sa transparentima smo doživeli u vreme dok je vladao kult ličnosti i jednoumlja, protiv čega se mi između ostalog i borimo.

NADA za bolji i lepši Šabac postoji, LJUBAV za Kraljevski Šabac takođe, ostaje nam da verujemo da se ovakva lakrdija u Šapcu više neće ponoviti – kaže se u saopštenju Pokreta obnove kraljevine Srbije.
Podelite