MUP Saopštenje

3. septembar 11:50

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, brzom i efikasnom akcijom, identifikovali su i pronašli tridesetogodišnjeg muškarca osumnjičenog da je, 31. avgusta ove godine, u tom gradu ukrao automobil marke „folksvagen“.

Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku, a protiv osumnjičenog je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krađa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu rasvetlili su razbojništvo i identifikovali i pronašli dve osobe osumnjičene da su izvršile ovo krivično delo.

Tridesetogodišnji muškarac tereti se da je 23. avgusta ove godine u mestu Skrađani, uz pretnju nožem, od radnice jedne prodavnice uzeo 15.000 dinara.

Nakon izvršenog krivičnog dela, osumnjičeni je pobegao automobilom u kojem ga je, kako se sumnja, čekao I. R. (33).
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu, I. R. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, dok će protiv tridesetogodišnjaka biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.

Takođe, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, pripadnici MUP-a Šabac podneli su krivičnu prijavu protiv dvadesetčetvorogodišnje žene iz Šapca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Policija je prilikom pretresa stana pronašla veću količinu aparata za pokućstvo, u originalnim pakovanjim, među kojima je bilo i 25 mašina za mlevenje mesa, 28 sokovnika, 48 električnih grejalica, 27 aparata za čaj i 102 lampe.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bogatiću, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, podneli su krivičnu prijavu protiv devetnaestogodišnjeg muškarca iz okoline Bogatića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, policija je pronašla jednu automatsku pušku, dva okvira i 66 metaka.
Podelite
 • Setva pšenica predstavlja trenutno najaktuelniji posao poljoprivrednika. Jedan od glavnih problema su visoke cene mineralnog đubriva, naftnih derivata i...
  21. okt
 • Šabac ponovo čeka izbornu godinu da bi se nešto pokrenulo. To su građani već doživeli od prethodne vlasti a mi smo ukazivali na takve radnje i pre ali...
  21. okt
 • U zaostalom meču 12. kola Prve lige Srbije fudbaleri Mačve savladali su Zlatibor sa 1:0 na Gradskom stadionu u Šapcu. Jedini gol na meču postignut je u...
  21. okt
 • Demokratska stranka navodi u saopštenju da nove mere u borbi protiv epidemije, koje je doneo Krizni štab predstavljaju potpuno zakasnelu, nedovoljnu i čak...
  21. okt