Vuk Jeremić ponovo je optužio čelnike aktuelne vlasti

7. avgust 15:51

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ponovo je optužio čelnike aktuelne vlast i samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića za povezanost s kriminalnom grupom Veljka Belivuka i istakao da će morati da snose političku odgovornost za širenje organizovanog kriminala u zemlji.
"Nadam se da će tužilaštvo i pravosudni organi u postupku protiv Belivuka uraditi svoj posao u skladu sa zakonom i profesionalnom etikom. Čelnici aktuelnog režima moraju da snose političku odgovornost za širenje organizovanog kriminala u Srbiji, sve i da nije tačno ništa od onoga što se u javnosti pojavilo o njihovim vezama sa Belivukovim klanom", rekao je Jeremić.

On je na konferenciji za novinare u Valjevu, održanoj kod štanda Narodne stranke, istakao da Belivukova grupa nije postojala pre dolaska na vlast Srpske napredne stranke (SNS) i da je upravo u prethodnih gotovo 10 godina njene vlasti "taj klan od nule nastao", prenela je Narodna stranka .

Jeremić je dodao da će nakon promene vlasti Vučić i vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk "dobiti priliku da u zatvoru desetinama godina raspravljaju" ko je koga zvao i ko je iz sadašnje vlasti bio veza sa Belivukovom grupom.

Jeremić je još, povodom prisustva nekih opozicionih čelnika na koktelu sa Vučićem i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, rekao da Vučićev "poziv na državno jedinstvo nije bio iskren, jer nije upućen najznačajnijim opozicionim strankama, među kojima je i Narodna stranka".

"To je pokazalo istinske motive slikanja sa vinom u ruci i u opuštenoj atmosferi, koja ne odgovara ozbiljnosti situacije", rekao je Jeremić povodom prijema koji je predsednik Vučić organizovao posle sastanka s rukovodstvom Republike Srpske.

Konferenciju za novinare predsednika Narodne stranke pokušao je da prekine jedan čovek koji je govorio nepovezano i vređao Jeremića, navodi se u saopštenju.
Podelite
 • Setva pšenica predstavlja trenutno najaktuelniji posao poljoprivrednika. Jedan od glavnih problema su visoke cene mineralnog đubriva, naftnih derivata i...
  21. okt
 • Šabac ponovo čeka izbornu godinu da bi se nešto pokrenulo. To su građani već doživeli od prethodne vlasti a mi smo ukazivali na takve radnje i pre ali...
  21. okt
 • U zaostalom meču 12. kola Prve lige Srbije fudbaleri Mačve savladali su Zlatibor sa 1:0 na Gradskom stadionu u Šapcu. Jedini gol na meču postignut je u...
  21. okt
 • Demokratska stranka navodi u saopštenju da nove mere u borbi protiv epidemije, koje je doneo Krizni štab predstavljaju potpuno zakasnelu, nedovoljnu i čak...
  21. okt