Budućnost šabačkog vaterpola: Dve ekipe na finalnom turniru

15. jun 14:49

Godište 2009. Vaterpolo kluba "Šabac" na ovogodišnjem izdanju Prvenstva Srbije za ovaj uzrast nastupalo je sa dve ekipe i obe su se plasirale među šest najboljih u Srbiji.
Šabac 1 je nastupao na svom bazenu i kroz dva trijumfa i jedan poraz izborio plasman na finale sa prve pozicije. Šapčani su pobedili Beograd 8:7 i Bečej 9:4, dok su poraženi od Zemuna 7:1. Ekipu su predvodili Mandić i Jovanović. Sve utakmice obeležilo je fer i sportsko nadmetanje, pa u Vaterpolo klubu, uz uspeh, ističu i da je uvek zadovoljstvo biti domaćin ovakvih sportskih događaja.

Apsolutna dominacija Šapčana i u Beogradu. Šabac 2 je demonstrirao silu. Igrači trenera Čelovskog i Brankovića, pobednici Kupa Srbije, na turniru u Beogradu zabeležili su tri pobede. Neizvesno je bilo samo u meču sa velikanom i domaćinom, Partizanom, koji je Šabac rešio u svoju korist 14:13 (posle peteraca), dok su u prva dva kola „razbijeni“ Spartak Prozivka 15:7, odnosno Novi Beograd 22:3. Kao i njihove klupske kolege mesto na finalu su izborile sa prve pozicije.
Naravno, Šabac je jedini klub koji ima dva predstavnika na završnom turniru. Na finalni turnir su se plasirali: Šabac 1, Šabac 2, Zemun, Partizan, Novi Beograd i Bečej. Bodovi iz međusobnih duela se prenose, te će Šabac 2 imati pet bodova, a Šabac 1 tri.

Podelite