Zajedno za Srbiju - Saopštenje

9. jun 15:50

ODGOVOR GRADSKOG ODBORA ZZS ŠABAC BOBANU BIRMANČEVIĆU

Poštovani, vreme leti, još koji dan, pa je prošla godina od izbora u Šapcu. Malo bismo da Vas podsetimo Šapca u prošlo proleće. Zablistala je Benska Bara punim sjajem, završen je Vinaverov trg, krenuli smo u prve šetnje Savskom avenijom, slavili smo gospodara Jevrema novim spomenikom u centru grada! Spomenik tri puta jeftiniji nego onaj u Beogradu, Despotu Stefanu Lazareviću, koji je iste veličine i od istog materijala, ali na to smo već navikli. Da Vesić nije imao ovakvu računicu, ne bi se sada izmišljao Šapić! A ko se još seća kako se zove gradonačelnik Beograda.

I ne bi se mi stalno vraćali na to kako je bilo, da Vi ne potencirate na tome. Nije lepo da kukate, nego da radite. Ni šabačka vlast nije kukala šta je zatekla 2000-te, nego je radila. Deceniju pre niko nije ni razmišljao o vodovodu i kanalizaciji jer je to bilo vreme rušenja, uništavanja svih materijalnih i duhovnih vrednosti. Kakav vodovod kad nije bilo ni struje, bacalo se meso iz zamrzivača, a gledali smo se uz pomoć sveća, ko je imao osvetljenje na akumulator bio je gospodin čovek! Puteve bolje da i ne pominjem, nisu ni bili tako važni jer nismo imali gorivo. Eto, to je ostavila crveno-crna koalicija Srbiji na domak 21. veka.
Dvadeset godina kasnije, Šabac živi drugim životom, pa kad ste već izrazili brigu za vodovod i kanalizaciju, evo i nekoliko važnih cifara koje bi svi građani trebalo da znaju. Od 39 000 domaćinstava, sada je 28 500 priključeno na vodovod i 24 000 na kanalizaciju. Još 5000 domaćinstava može odmah da se priključi na gradski vodovod, i još 1000 na kanalizaciju. Prema tome, nemojte da brinete, nego radite! Imate sjajnu priliku da zaradite na onome što je drugi i investirao i uradio. Gradska vodovodna mreža je dostupna u 82% domaćinstava, a kanalizaciona u 64%, što je jedan od najboljih rezultata u Srbiji, a sigurno bolji nego u Beogradu.

Ne bi Šabac bio grad na koga Beograd može da se ugleda, da nije uloženo 12 miliona evra za prečišćavanje vode, da nije termoizolovano i ulepšano 60 zgrada, da se nismo rešili deponije na Dudari sa 6 miliona evra i da se nismo zaštitili od poplava savskim nasipom za 9 miliona evra. Da je još Vlada vratila dug od 30 miliona, gde bi nam bio kraj!

Dakle, ne kukajte, nego radite, gospodo! Nasledili ste budžet grada od 4,2 milijarde dinara, skoro duplo veći od onog iz 2014. godine. Uradite nešto sa Trkalištem, da liči na Bare. Nastavite radove na Sava parku, slobodni Šabac je planirao da godišnje uloži milion evra na zadovoljstvo svih Šapčana, ma pokosite bar travu koja je na Dudari pre par dana dostigla visinu od blizu dva metra. Džabe smo sadili, ni stabla se ne vide. Ne lažite nas pričom o tome kako će jednom biti lepo, svi se još sećamo obećanja tipa “Sa nama nema neizvesnosti” ili “Srbija se saginjati neće”, nego mi bismo konkretno da pitamo za period od izbora do danas:

1. Koliko ste domaćinstava priključili na vodovodnu mrežu?

2. Koliko ste domaćinstava priključili na kanalizacionu mrežu?

3. Koja je kapitalna investicija urađena na terenu za koji ste nadležni?

Ako je odgovor nula, onda bolje nemojte ni odgovarati. A što se pravosuđa tiče, od srca želimo da što pre sudstvo bude nezavisno i da svako odgovara za novac za koji je nadležan. Tada ćemo i saznati odgovor gde odoše 14 milijardi evra koliko se Srbija zadužila u poslednjih devet godina. Pre toga, i gospodin Birmančević može da pomogne da kao narodni poslanik promeni sudije koje je postavio i izabere nove, kojima je pravda na prvom mestu.

Gospodinu Bogoljubu koji piše za “Šabački list” ne bismo posebno odgovarali, uz jednu napomenu: “munuti” (u tekstu: “munuo pet miliona evra”), znači “udariti udarcem kratka poteza i nevelike snage ili suzdržano, u leđa ili rebra, obično laktom”. Ako je mislio na nešto drugo, neka se pravilno izrazi.


INFORMATIVNA SLUŽBA
ZAJEDNO ZA SRBIJU- ŠABAC












Podelite
  • Nekoliko dana proteklo je od kada su mirne proteste građana prekinuli batinaši i funkcioneri SNS-a koji su bagerom, motkama i čekićima napali građane...
    3. dec
  • Srpska koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 25 udruženja građana održala je tribinu u Topoli, gde je građanima predstavila program ikandidata za...
    3. dec
  • Srpska koalicija NADA koju čine POKS, DSS i 25 udruženja građana na 103. godišnjicu od prisajedinjenja Banata, Bačke, Baranje i Srema Srbiji, podseća...
    26. nov
  • LAŽI, GLUPOSTI I MANIPULACIJEili ko je više zadužio građane Vučić ili Zelenović ?Na konferenciji za štampu gospodin Aleksandar Pajić je demantovao...
    24. nov