Na korak do finala: Radnički - Šabac 7:8

13. maj 13:40

Vaterpolisti Šapca, u prvoj polufinalnoj utakmici plej ofa trijumfovali su u Kragujevcu protiv Radničkog sa 8:7. Revanš je na programu u subotu, od 18 časova, na Gradskom bazenu, a eventualni treći meč u sredu, u Kragujevcu.
Prva pobeda Šapca nad Radničkim posle četiri uzastopna trijumfa Kragujevčana u poslednja četiri zvanična meča tokom dve sezone. Radnički nije znao za poraz na domaćem nivou, osvojio je Regionalnu ligu, imao sjajnu polusezonu, u plej of ušao kao ubedljivi favorit za titulu šampiona, a sve te silne nizove prekinuo je šampion Srbije, Šabac, trijumfom 8:7 u prvoj utakmici polufinala plej ofa. Radnički nije koristio svoje šanse na početku, što su Šapčani, predvođeni Srđanom Vuksanovićem, iskoristili i stekli veliku prednost na kraju prve četvrtine 3:0. Toholj, Radulović u drugoj četvrtini, i na početku drugog poluvremena, Rašović dovode do izjednačenja - 3:3. Vuksanović je odmah vratio Šapčane u vođstvo, ali je Radnički ipak preokrenuo pogocima Kruga i Ukropine i u poslednju četvrtinu ušao uz vođstvo – 5:4. Iako je Radnički bio u naletu i seriji 5:1, drama je tek sledila. Ćetković je dva puta donosio gostima egal, da bi novi preokret izrežirao Vuksanović sredinom četvrtine – 7:6. Pitanje pobednika praktično je bilo rešeno minut pre kraja, pogotkom Đorđa Vučinića - 8:6 a Toholj je u samom finišu uspeo samo da ublaži poraz. U odličnom meču, duže je u vođstvu bio Šabac, a sa četiri gola se istakao Srđan Vuksanović, bivši igrač Radničkog i jedno od dva zimska pojačanja Šapca; dva gola je postigao Ćetković, po jedan Vučinić i Velkić. Kod domaćina izdvojio se Toholj sa dva gola.
Naredni duel je u subotu na Gradskom bazanu u Šapcu i ukoliko "Šabac" ponovo savlada Radnički, izboriće plasman u finale plej ofa.
U drugom paru, Novi Beograd je poveo protiv Crvene Zvezde zahvaljujući pobedi od 12:6.


Podelite