Na Novosadskom sajmu obrazovanja nagrađene tri šabačke škole i PU "Naše dete"

2. april 17:03

Vrhunsko priznanje „Pehar novosadskog sajma“ na 16. Međunarodnom sajmu obrazovanja "Putokazi", osvojilo je Odeljenje za društvene delatanosti grada Šapca. Velika zlatna medalja pripala je Ekonomskoj školi „Stana Milanović“, Tehničkoj školi Šabac i Medicinskoj školi „Dr Andra Jovanović“.

Visoka priznanja pripala su i Predškolskoj ustanovi "Naše dete", koja već tri godine učestvuje na ovoj manifestaciji i svaki put osvaja nagrade. Ove godine to su povelja, dve srebrne i jedna zlatna medalja.

U čast nagrađenih, u Gradskoj kući organizovan je svečani prijem, na kome su prisustvovali i načelnica Odeljenja za društvne delatnosti Ana Marinković i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Bojan Damnjanović. Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić istako je da su priznanja dokaz da je kvalitet obrazovanja u Šapcu na visokom nivou.

Da će obrazovanje i dalje biti jedan od prioriteta grada, dokaz je i plan po kome bi Šabac ubuduće trebalo da dobije Univerzitet što će, po rečima gradonačelnika Pajića, biti jedan od glavnih ciljeva u narednom periodu.
Podelite