ZZS: Sprega kriminala i vlasti

17. februar 16:56

Gradski odbor Zajedno za Srbiju Šabac, povodom aktuelnih dešavanja, koja su vezana za spregu kriminala i vlasti, oglasio se saopštenjem za javnost, u kome se navodi:

- "Da li se tužilaštvo bavi i saradnjom Veljka Belivuka ''Velje Nevolje'' sa lokalnim kriminalcima i njihovim uticajem na konačni ishod lokalnih izbora u Šapcu? Sa direktnom spregom kriminala i politike sa kojom se građani Srbije suočavaju ovih dana posmatrajući predstavu oko hapšenja Veljka Belivuka, Šabac se zajedno sa svojim građanima suočio tokom prvog, drugog i trećeg kruga lokalnih izbora.

Snimci koje su zabeležile kamere, najbolje svedoče o zastrašivanju građana i obesmišljavanju demokratskog procesa za koji smo verovali da je tada jedino bio moguć u Šapcu. Dokazi koje smo prikupili poslati su Ustavnom sudu Srbije po više žalbi i ni na jednu od istih Ustavni sud nije reagovao.

Kakva se to poruka šalje građanima Šapca i Srbije? Da li pravosudni sistem ove zemlje reaguje samo kada su u pitanju interesi vrha države ili je tu da štiti ustavom zagarantovana prava svih svojih građana? Tražili smo zaštitu od bezakonja i otimačine. Sada ćemo da idemo na Evropski sud u Strazburu – kaže se u saopštenju Gradskog odbora Zajedno za Srbiju Šabac.
Podelite