Vladan Krasavac: Država omogućila masovnu vakcinaciju

25. januar 14:25

Epidemiološka situacija na području Mačvanskog upravnog okruga u odnosu na prethodni period je nešto bolja, a mere koje su propisane od strane nadležnih državnih organa u potpunosti se primenjuju. Apel i načelnika okruga, Vladana Krasavca je da što veći broj građana bude vakcinisan.


U svim lokalnim samoupravama Mačvanskog upravnog okruga postupak imunizacije se uspešno sprovodi. Vakcinalni punktovi rade od osam do 15 časova, a odziv građana je veliki. Trenutno se imunizacija u okrugu sprovodi kineskom vakcinom Sinofarm istakao je načelnik Vladan Krasavac: "I ovom prilikom država Srbija je pokazala veliku odgovornost prema svom narodu u procesu imunizacije, jer je omogućena masovna vakcinacija, izbor vakcine kojom se sprovodi i svakodnevni priliv novih količina vakcine. Prateći izveštavanje stranih medija i Svetske zdravstvene organizacije, Srbija i Mađarska su okarakterisane kao najuspešnije države u Evropi u načinu sprovođenja procesa imunizacije", naglasio je Krasavac.
Takođe, istakao je da je epidemiološka situacija na području Mačvanskog upravnog okruga u odnosu na prethodni period nešto bolja, i da se mere koje su propisane od strane nadležnih državnih organa u potpunosti primenjuju. Najveći bror obolelih je i dalje u Šapcu, Loznici i Bogatiću. Kontrola sprovođenja mera obavlja se svakodnevno od strane republičkih i lokalnih inspekcija, a izveštaji se na dnevnom i nedeljnom nivou dostavljaju Radnoj grupi i Komisiji Kriznog štaba koja je nadležna za kontrolu sprovođenja mera u cilju sprečavanja širenja epidemije COVID-19. Najefikasniji način da se zaustavi epidemija je upravo vakcinacija stanovništva. Apeluje se na građane da se prijave za vakcinaciju preko portala eUprave, kol centra ili odlaskom na vakcinalni punkt. Država Srbija je obezbedila dovoljne količine vakcinacije za imunizaciju stanovništava, jer je u interesu i građana i države da što veći broj ljudi bude vakcinisan", rekao je Vladan Krasavac.
Podelite