Nova generacija se upisuje u vojnu evidenciju

16. januar 11:55

Ministarstvo odbrane Republike Srbije uputilo je opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju generacuije rođene 2003.godine. U lokalnim centrima ministarstva ovaj posao počinje sutra i trajaće do kraja februara.
Opštim pozivom pozvana su sva lica mukog pola, državljani Republike Srbije, rođena 2003.godine, i starijih godišta, koja nisu uvedena u vojnu evidenciju, da se, radi uvođenja, jave u Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Šabac, u Pocerskoj ulici broj dva.
Uvođenje u vojnu evidenciju obavljaće se od sutra do kraja februara, radnim danima, u vremenu od 9 do 15 časova, a nakon toga po pojedinačnom pozivu tokom cele godine.

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese ličnu kartu, ili neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu - važeću putnu ispravu. Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.
Informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se dobiti u Centru Ministarstva odbrane u Šapcu i na sajtu Ministarstva odbrane.
Podelite