Štab za vanredne situacije:Počela vakcinacija najstarijih sugrađana

16. januar 11:49

Danas je početak vakcinacije protiv korona virusa starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala eUprava, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije. Upućen je poziv sugrađanima da nastave da se prijavljuju preko portala, s obzirom na to da je država obezbedila dovoljne količine vakcina, a da će Grad Šabac obezbediti sve preduslove za vakcinaciju.
Pošle dužeg vremenskog perioda zabeležen je veći broj kontrolnih nego prvih pregleda u kovid ambulanti šabačkog Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“.
U Šabačkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je ukupno 164 pacijenta, a 17 su korisnici Gerontološkog centra Šabac. U poslednja 24 časa primljen je jedan korisnik na bolničko lečenje, dok se deset korisnika trenutno nalazi na kiseoničkoj potpori u samom centru. Jedan kovid pozitivan korisnik, koji je bio u terminalnoj fazi maligne bolesti, preminuo je u samoj ustanovi. Dodatnim epidemiološkim istraživanjem utvrđeno je da su još dva zaposlena kovid pozitivna, a u pitanju su porodični kontakti.
Iz gradskog Štaba apeluju na sve sugrađane da iskoriste mogućnost dodatne zaštite putem vakcinacije, ali i da nastave da poštuju sve predviđene mere jer samo zajedno možemo pobediti korona virus - navodi se u saopštenju sa današnje sednice.
Podelite