Poseta Bukoru

15. januar 13:36

Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca juče je posetio najudaljenije selo grada Šabac, Bukor, i obišao domaćinstva sa najvećim brojem dece. Reč je o porodicama sa troje i četvoro dece koje su odlučile da ostanu na svojim imanjima.

Novogodišnje paketiće i poklone od grada Šapca dobili su najmlađi čalnovi porodica Mijailović i Damnjanović u Bukoru. Ove porodice sa troje i četvoro dece, žele da ostanu u Bukoru i nastave sa bavljenjem poljoprivredom. Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca prilikom posete Bukoru, razovarao je sa starijim meštanima o mogućnostima za unapređenje života u ovom pocerskom selu. „Najmlađima sam poklonio slatke poklone za novogodišnje praznike, a sa starijim članovima porodice razgovarao sam o načinu na koji Grad Šabac može pomoći da u narednom periodu ostvaruju još veće prihode, da šire svoje porodice i ostanu na selu. Nijedan stanovnik Grada Šapca ne sme i ne može biti zaboravljen u 21. veku”, rekao je Pajić.

Ekipa Televizije Šabac nije ispratila posetu gradonačelnika Šapca u Bukoru, zbog stanja na putevima ka ovom pocerskom selu. Regionalni put Šabac-Krupanj je bio očišćen, ali put ka Krivaji i Bukoru nije. Put ka ovim pocerskim selima bio je prekriven snegom, mašina Jugokopa Podrinje koja je izašla na teren kako bi radila na raščišćavanju nanosa, kako su nam rekli – se pokvarila, te nisu mogli ovu deonicu da čiste. Na uzbrdicama i nizbrdicama na kolovozu je bilo leda, te smo zbog bezbednosti svih nas, nakon 15 minuta pokušavanja da dođemo uzbrdo do Bukora morali da odustanemo.
Podelite