Preminuo jedan korisnik Gerontološkog centra

14. januar 11:43

U poslednja 24 sata nije bilo novih kovid pozitivnih radnika Gerontološkog centra. Trenutno je zaraženo 125 korisnika, a u šabačku Opštu bolnicu poslato je na lečenje 14; u poslednja 24 sata nažalost, jedan korisnik je preminuo - podaci su sa današnje sednice Štaba za vanredne situacije.

Trenutno je zaraženo 125 korisnika, s obzirom na to da je kod jednog hospitalizovanog dodatno utvrđena infekcija korona virusa, saopšteno je na današnjoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije.
U šabačku Opštu bolnicu ,,Dr Laza K. Lazarević” poslato je na lečenje 14 korisnika, dok je u poslednja 24 sata nažalost, jedan korisnik preminuo. Na kiseoničkoj potpori su četiri korisnika. Zdravstveno stanje svih ostalih je stabilno. Zdravstveni radnici iz šabačkih zdravstvenih ustanova po nalogu Štaba za vanredne situacije kontinuirano su angažovani kao ispomoć u Gerontološkom centru. Trenutno je angažovano 12 lekara i 11 sestara.
I pored jako teške epidemiološke situacije i borbe za zdravlje korisnika centra, epidemiološka situacija na teritoriji grada Šapca je povoljnija.
Iz štaba apeluju na građane da se striktno pridržavaju propisanih mera, kako bismo svi zajedno pobedili korona virus - kaže se u saopštenju gradskog Štaba za vanredne situacije.
Podelite